Елеонора Николова определи поведението на ВМРО като двуженство

0
СДС: Договорки и пазарлъци белязаха първата година от мандата на Пенчо Милков
СДС: Договорки и пазарлъци белязаха първата година от мандата на Пенчо Милков Снимка: Русе Медиа / Архив

Договорки и пазарлъци до последния момент белязаха първата година от мандата на кмета Пенчо Милков, коментираха днес общинските съветници от МК СДС 

Те направиха ретроспекция на действията на кмета и администрацията по част от важните теми за община Русе, пречупени през гледната точка на опозицията, предаде Русе Медиа.

Съпредседателят на групата Станимир Станчев сподели, че бързо съставеното мнозинство в местния парламент, в което участват социалисти, патриоти и либерали, не вещае нищо добро за Русе. Според него действията на кмета противоречат на посланията, отправени в кампанията. Той даде примери с обещанията общината сама да се справя с боклука, но отново има сключен договор с фирма за чистотата, да няма политически назначения и екипът да бъде от доказани професионалисти, но някои от зам.-кметовете са партийно обвързани, да има единение в името на Русе, но инакомислещите се заклеймяват.

Другият съпредседател на групата Елеонора Николова представи няколко проблема, за които СДС е предупреждавал, но мнението им е било неглижирано. Един от тях е продажбата на летището, за което съветниците от опозицията смятат, че се преговаря с ненадежден потенциален инвеститор. Според Николова фирмата по-скоро иска да направи склад на терена, отколкото да изгражда летище, тъй като нито има опит, нито има летателен лиценз. Тя заяви, че сделката, която всъщност не се осъществи заради липса на документ за инвеститор клас А, е сключена с намесата на ВМРО. И определи поведението на патриотите като двуженство, тъй като на национално ниво са в коалиция с ГЕРБ, а на местно – с БСП.

Общият устройствен план също бе разкритикуван, тъй като според СДС той не дава реална перспектива за развитието на града и няма ясно разделение на двете зони на територията на бившето КТМ, определени като предимно производствени и чисто производствени.

Пренасочването на 2 млн. лв. от целевия кредит за ремонт на малките улици към ул. “Потсдам“ също бе определено като грешка. От общината не са били готови с отчуждаването на терените, което обикновено отнема 2-3 години, а сега вината се хвърля върху собственика на частния имот. Николова сподели, че от общината са предложили ниска цена под пазарната и притежателят на имота не се е съгласил, при което се налага разширението на улицата да заобикаля парцела.

Общинският съветник Деян Недков коментира своето предложение за промяна на данъците на автомобилите, като обясни, че то е било отхвърлено, тъй като с него в общинския бюджет ще влязат 500 000 лв. по-малко. Целта е била равномерно разпределение на данъчната тежест върху всички собственици на МПС, тъй като се натоварват основно хората с по-нови коли, а всички ползват еднакво пътната мрежа.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари