Елеонора Николова: Моята кандидатура ще разбърка картите в Русе

2
Това е един социален експеримент – дали гражданите могат да загърбят апатията и страха
Това е един социален експеримент – дали гражданите могат да загърбят апатията и страха Видео: Русе Медиа

Бившият кмет на Русе Елеонора Николова влиза отново в битка в местните избори.

Тя обяви днес официално кандидатурата си, като предстои да се уточни дали ще бъде издигната от партийна коалиция или от инициативен комитет.

Взех съвсем наскоро окончателното си решение, беше ми много трудно, но си казах – не е важно колко добър юрист си, важното е да можеш да работиш с хората. Един кмет трябва да е преди всичко човек, да може да си говори с гражданите и да ги чува. Сега общината и всички институции са заключени, което мен изключително много ме изненадва. В политически аспект изборите ще бъдат трудни, защото всичко е спазарено. Всички партии се чувстват много луксозно. Моята кандидатура ще разбърка малко картите, защото аз мога да дам само знания. Това е един социален експеримент – дали гражданите могат да загърбят апатията и страха“, заяви Елеонора Николова пред камерата на Русе Медиа.

Тя каза още, че през изминалата една година, откакто се е върнала в Русе, много хора са я призовавали да се кандидатира отново за кмет. Сега, когато го прави наистина, очаква тяхната подкрепа. Елеонора Николова сподели, че всъщност разчита на подкрепа не от партийните лидери, които са водени от тясно егоистични интереси, а от партийните членове. И не скри, че в кампанията очаква да получи най-много удари от дясното пространство, което преди години, когато десните сили бяха все още обединени, издигна нейната кандидатура и тя спечели от първи тур.

Николова коментира, че ако бъде избрана за кмет, тя ще избере екипа си чрез конкурси, за да привлече най-добрите специалисти. „Те трябва да са безукорни, докато сега всички са като свински черва. Всички се обичат, а гражданите не се знае къде са. Бях кмет след Димитър Калчев , когато Русе беше обявен за първи частен град, и знам какво заварих. Сега съм много любопитна какво ще заваря в общината. Дневният ред ще го пиша аз, а не партиите, които ме подкрепят. Протегнали сме ръка към всички, политическите пристрастия нямат никакво значение. Имам знания и възможности да осигуря много сериозни инвестиции за града“, каза още Елеонора Николова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари