Елеонора Митрофанова: Русия е виновна за всичко, което става в България

4
Властите стартираха антируската истерия, въпреки че България е настроена приятелски към Русия
Властите стартираха антируската истерия, въпреки че България е настроена приятелски към Русия Снимка: БГНЕС / Архив

Властите стартираха антируската истерия, въпреки че България е настроена приятелски към Русия

"Русия е виновна за всичко, което става в България", това заяви посланикът на Москва в София Елеонора Митрофанова, предаде РИА Новости.

С тези думи тя коментира изказването на Кирил Петков, който каза след гласувания вот на недоверие вчера заяви: "За мен беше чест да оглавявам правителство, свалено от Борисов, Пеевски, Трифонов и Митрофанова."

"Това, че съм виновна за падането на кабинета вероятно е най-удобното обяснение, защото нашата страна е виновна за всичко, което се случва в България. През миналата година българите гласуваха три пъти за парламент и бе съставено коалиционно правителство. Партиите в Народното събрание са от различен политически спектър", заяви Митрофанова.

"Когато страната започна да изпитва затруднения, властите стартираха антируската истерия, въпреки че България е настроена приятелски към Русия. Това, че София застана в челните редици на санкциите срещу нашата стана, предизвика най-малкото недоумение сред обикновените български граждани. България не е богата държава. Освен това инфлацията достигна 18%. Това е много високо ниво и това се отразява негативно върху хората в страната", добави тя.

"Има още един проблем – Северна Македония. България блокира пътя на югозападната си съседка към Европейския съюз по исторически причини. Това заедно с икономическата криза доведе до падането на кабинета", каза още дипломатът.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари