Електрически машини, инструменти и облекло получиха в училището по дървообработване

1
Средствата са осигурени по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ с ученици от 8., 9. и 10. клас, специалност „Мебелно производство“ и „Полиграфия“
Средствата са осигурени по проект „Подкрепа за дуалната система на обучение“ с ученици от 8., 9. и 10. клас, специалност „Мебелно производство“ и „Полиграфия“ Снимка: ПГДВА „Й. Вондрак“

 Електрически машини и ръчни инструменти получиха възпитаниците на Професионална гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура „Йосиф Вондрак“ в Русе

Средствата са осигурени чрез проект и бяха заявени и доставени съвременни електрически машини и ръчни инструменти от фирма Festo AG&Co – България и фирма „Тека ООД“ – лидерите в производството на оборудване и обзавеждане за мебелното производство.

Учениците от осми, девети и десети клас, специалност „Мебелно производство“ и „Полиграфия“, дуална система на обучение, получиха по проекта работно облекло и лични предпазни средства.

Ученици от осми и девети клас, специалност „Полиграфия“ “, дуална система на обучение, получиха полиграфически лупи с петкратно сгъване, необходими за часовете по обща полиграфия – теория и практика, както и работно облекло и предпазни средства.

В сформирана група „Мебелознание“ се провежда допълнително обучение по теория на професията с ученици от десети клас, специалност „Мебелно производство“.

Предстои изпълнение на проекти дейности, свързани с пробно стажуване на учениците в мебелни фирми „Ирим“ – Русе и „Солвент“ – Русе, както и в полиграфическите фирми „Дунав прес“ и „Мултикомерс“ – Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама интернет маниаци си чатят:
- А бе, бро! Говори се, че имало живот извън мрежата.
- Дай линк...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари