Елате тука, малката нещо си удари носленцето!

6
Повече от час директорката не вика Спешна помощ след като шкаф пада върху малката Ламбина
Повече от час директорката не вика Спешна помощ след като шкаф пада върху малката Ламбина

Процедура за дисциплинарно наказание е започната срещу директорката на детска градина „Бодра смяна“ в Горна Оряховица, в която през миналата седмица стана неприятен инцидент с четиригодишно момиченце.

Това съобщи кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев.

Припомняме, че на 28 юни по обяд, докато си играела 4- годишната Ламбина понечила да вземе конструктор от шкаф с играчки. В този момент обаче шкафът се сринал върху нея. Инцидентът станал по време на сборната група, която в този момент била под надзора на леличката и учителката по музика. Повече от час след инцидента обаче нито медицинското лице в градината, нито директорката са повикали Спешна помощ. Обадили се на майката, която пристигайки на място открила обезобразено детето си. Момиченцето първо било прието в горнооряховската болница, а след това прехвърлено в УМБАЛ в Плевен, пише Times.bg.

„До колкото имам спомен този шкаф е разпределен на секции и върху него децата слагат играчките. Ако не беше моето дете щеше да бъде някое друго. Това е сериозна травма удар в главата!“, коментира възмутен дни след инцидента бащата на Ламбина Иван Ламбов. Бащата е гневен, тъй като Ламбина вече била отекла и неузнаваема, а от персонала го информирали с думите : „Елате тука малката нещо си удари носленцето!“ Лекарите обаче установили, че два от хрущялите на носа на детето са счупени и има сериозен кръвоизлив в окото, което наложило спешна операция в плевенска болница. Въпреки успешната операция в Плевен обаче, състоянието на едното око не е добро и родителите ще търсят специалисти- офталмолози, за да се предотврати увреждането му.

По случая бе образувано досъдебно производство.

Още от първия ден на инцидента родителите са категорични, че пряка отговорност за случилото се има ръководството, което не е осигурило достатъчно сигурност на децата. Директорката Жанета Атанасова заяви по телефона, че не иска да коментира случая, за да не пречи на разследването.

Взети са писмени обяснения от директорката. След депозирането им в деловодството на Община Горна Оряховица е започнала процедура по дисциплинарно наказание“, съобщи кметът на Горна Оряховица инж. Добромир Добрев. От местната управа продължават с проверките по случая с пострадалото момиченце. До седмица ще станат ясни всички обстоятелство, както и защо компетентните институции не са уведомени в срок за този инцидент.

Междувременно чрез Фейсбук се организира протест на родители заради инцидента в детското заведение. Той е насрочен за 16 юли от 8 до 11 часа в Горна Оряховица. До момента за участие в него са се записали над 100 човека.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари