Еквилибристиката с милионите на "Дунарит" ще контузи жонгльорите

1
За пореден път се повдига завесата на играта с цесиите на ДКК и синдиците на фалираната Корпоративна търговска банка, които целяха овладяването на „Дунарит“
За пореден път се повдига завесата на играта с цесиите на ДКК и синдиците на фалираната Корпоративна търговска банка, които целяха овладяването на „Дунарит“ Снимка: Google earth/ Дневник

Скандалите около Държавната консолидационна компания добиват все по-гротесков вид

Замерянето с истини, полуистини и откровени манипулации се усилва с всеки изминал час, пише вестник БАНКЕРЪ

Едно от най-смехотворните твърдения в обвиненията, разпространени от името на Съвета на директорите на ДКК в началото на седмицата, когато освободиха изпълнителния директор на компанията Ваня Караганева, гласеше следното: "Еднолично подписване извънсъдебна спогодба с материален интерес 50 милиона лева, с различен от одобрения вече от СД на ДКК текст, без последваща санкция или даже информиране на съвета на директорите на ДКК“.

Точно този опит за манипулиране на общественото мнение е на път да събори цялата кула от карти, старателно вдигната около голата и неподправена истина по случая. А тя е, че достлукът на ДКК с едни „неиндентифицирани“ (уж) субекти през годините целеше само и единствено превземането на оръжейният завод „Дунарит“ в Русе.

Оръжейният завод се е разплатил до стотинка с ДКК, независимо от факта, че държавният мастодонт се беше подготвил да превземе едва ли не на абордаж русенското предприятие, за да угоди на нечии мераци. Днес, близо четири години и половина по-късно, никой така и не се престраши да обясни в каква посока потеглиха 50-те милиона.

За пореден път се повдига завесата на играта с цесиите на ДКК и синдиците на фалираната Корпоративна търговска банка, които целяха овладяването на „Дунарит“. Но както се казва, четящите у нас са малко, а това дава сериозно предимство на създателите на схемите за подчиняване на хора и бизнеси.

И тъй като очевидно днес темата отново излиза на дневен ред от „Дунарит“ изпратиха отворено писмо до медиите, в което много подробно обясняват за какво точно иде реч.

Така както са потръгнали нещата днес обаче може да се окаже, че еквилибристиките на ДКК по темата с „изпарилите се“ 50 млн.лв. на Дунарит, може и да осакати „гимнастиците“. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари