Експертиза бави разследването за гибелта на футболистите на Павликени

1
Годишнината от гибелта на футболистите ще бъде отбелязана в Павликени на 13 септември
Годишнината от гибелта на футболистите ще бъде отбелязана в Павликени на 13 септември

Година след зверска катастрофа, в която загинаха четирима футболисти на ОФК "Павликени", разследването за виновните за инцидента все още не е приключило.

Причината - не е готова възложената от Окръжната прокуратура във Велико Търново комплексна автотехническа експертиза от 3 вещи лица, пише 24 часа.

"Тя трябва да изясни механизма на настъпване на ПТП, скоростта и др. Без да се произнесат експертите, няма как да приключим разследването", обясни наблюдаващият прокурор Катерина Лещакова. Тя допълни, че проблемът с експертизите се отнася за всички дела за катастрофи. Автоекспертите във Велико Търново били малко и все възрастни хора, които не смогвали.

Зверска катастрофа стана в нощта срещу 13 септември м.г. на главния път Русе - Плевен на разклона за свищовското село Овча могила. След полунощ на фаталния 13-ти септември 36-годишният Димитър Кушев - капитан и играещ помощник-треньор на ОФК "Павликени" и съотборниците му Георги Вълчев - Машинката /40 г./, Генчо Стефанов /38 г./ и Ивелин Ивов /19 г./ се връщали от мач за Купата на Аматьорската футболна лига с беемвето на най-младия - Ивелин. На разклона за

Горна Студена автомобилът не спрял на знак "стоп" и излязъл на главния път Русе - Плевен. Последвал зверски сблъсък с връхлитащ тир. От удара колата изхвърчала на 50 метра от мястото. Наложило се пожарникари да режат намачканите ламарини на помляното БМВ, за да извадят телата. Един от пътниците все още дишал, но издъхнал на път за плевенската болница.

След кървавия инцидент се заговори за недобра сигнализация и видимост на кръстовището убиец, на което в последните 12 месеца се случиха още няколко тежки пътни инциденти. За да осигурят безконфликтно преминаване от АПИ готвят проект за нова организация на движението.

Годишнината от гибелта на футболистите ще бъде отбелязана в Павликени на 13 септември, когато на стадион "Ганчо Панов" ще бъде открита паметна плоча. Детски футболен турнир в памет на Димитър Кушев пък организираха в родното му село Поликраище.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари