Експерти с коментари за Украйна, НАТО и хибридната война

0
Ситуацията със струпване на войски на украинската граница е извънредна, посочи Йордан Божилов
Ситуацията със струпване на войски на украинската граница е извънредна, посочи Йордан Божилов Снимка: bTV / стоп кадър

Според Кристиян Шкварек в момента няма сериозна заплаха България да бъде въвлечена в тежък конвенционален военен конфликт

Един от начините на водене на хибридна война е да се всява паника, да се всява разкол в населението на страните и в НАТО. Силата на НАТО е в това, че всяка една държава, независимо колко е голяма, е еднакво защитена от всички други държави.

Това заяви в студиото на „Лице в лице“ bTV  председателят на Софийския форум за сигурност Йордан Божилов по темата за кризата с Украйна.

Ескалация има, има струпване на въоръжение на украинската граница, има постоянно нарастване на напрежението, ситуацията е извънредна – заслужава добър анализ и адекватни действия. Засега реакцията е адекватна, без да се създава допълнително напрежение от страна на НАТО, се гарантира и се показва много ясно, че НАТО ще застане зад всяка една страна членка при нарастване на напрежението“, добави той.

Според председателят на Младежки консервативен клуб Кристиян Шкварек в момента няма сериозна заплаха България да бъде въвлечена в тежък конвенционален военен конфликт.

Притеснявам се, че това напрежение в момента може да отмине, да си отдъхнем и заради това отдъхване да не извадим правилните поуки от това, което се случи. За България в момента правилната констатация е, че за разлика от всички останали европейски държави в НАТО в момента в България няма консенсусна, категорична, бърза и ясна позиция“, заяви още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари