Екшън в Русе: Мъж размахва нож на площада, потроши входа на МВР

2
Действията му в центъра са заснети от камерите от общинското видеонаблюдение
Действията му в центъра са заснети от камерите от общинското видеонаблюдение Снимка: Русе Медиа

Истински екшън се разигра тази сутрин в центъра на Русе малко преди 7 часа

 Няколко екипа полицаи задържаха мъж, който е размахвал нож на площада, а преди това е нанесъл щети на сградата на Областната дирекция на МВР, предаде Русе Медиа. 

Малко след 6.30 ч сутринта мъжът е отишъл на пропуска на ОД на МВР и е попитал дали има полицаи в момента. Оттам са му отговорили, че колегите идват на работа малко по-късно, което е предизвикало агресивна реакция. Мъжът е ударил и строшил стъклото и е избягал с кървяща ръка през подлеза в посока центъра, като е оставил по целия път след себе си кървава диря.

Незабавно е било организирано издирването му, като междувременно минувачи около общината с ужас са видели как човек върви по площада с окървавена ръка и кухненски нож. Те са подали веднага сигнал на тел.112.

Мъжът е бил задържан около заведенията „Европа“ и Арт-кафе, където пристигналите рано сутринта на работа служители са изпаднали в шок, когато той се е запътил към тях, размахвайки ножа. При пристигането на полицаите се е предал доброволно, вдигайки ръце, без да оказва съпротива. Действията му в центъра са заснети от камерите от общинското видеонаблюдение.

Установена е самоличността му – 39-годишен русенец. Тестове за алкохол и за наркотици показали високо съдържание на алкохол в кръвта му, отчетен е и положителен резултат за метамфетамин.

Мъжът е отведен в болница „Канев“ в Русе, за да му бъде оказана медицинска помощ, тъй като при инцидента е получил порезни рани, след което е задържан в полицията за срок до 24 часа. Към момента не са постъпвали сигнали за пострадали хора или други нанесени щети. Работата по изясняването на случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари