Екс шефът на РДПБЗН - Русе: Няма бивш пожарникар

2
Димитър Павлов вече не носи званието „комисар“, но си остава такъв за всички
Димитър Павлов вече не носи званието „комисар“, но си остава такъв за всички Видео: Русе Медиа

"Няма такова понятие като бивш пожарникар. Оставаш си такъв цял живот, носиш го в сърцето си."

Това казва бившият началник на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“-Русе комисар Димитър Павлов, предава Русе Медиа. Макар че след пенсионирането си преди една година вече не носи званието „комисар“, той си остава такъв за всички, които го познават или са работили с него. За 37 години трудов стаж е бил единствено пожарникар, а след напускането на системата на МВР поема противопожарната служба на „Булмаркет“.

Новите ангажименти са малко по-различни, тъй като ги няма отговорностите като ръководител на областната пожарна, но по същество работата е същата – безопасността на хората. Затова сега заедно с ръководството на компанията си е поставил задача да изгради структура, която да е обезпечена и технически, и с хора.

Една от първите крачки е закупуването на собствен противопожарен автомобил. Наскоро такава машина е закупена от Австрия, където е служила в малка противопожарна служба. Тя е в прекрасно техническо състояние и не се различава от техниката, с която разполагат официалните пожарни. Позволява гасене с пяна и вода, може да се използва и за аварийно-спасителни дейности. Разполага и с носилка, и със защитни облекла, така че в случай на негативна ситуация да може екипът да бъде полезен.

„Пожелаваме си да я ползваме само в учения и подготовка и, да не дава Господ, в реална ситуация. Дейността на дружество е свързана понякога с операции и дейности, които имат повишен риск. Пожарният автомобил ще ни бъде изключително удачен да намалим нивото на този риск. Имаме намерение да обучим наши служители, наши работници, които познават добре производствените процеси и могат да оценят риска от позицията на професионалисти. Амбицията ни е да сме надеждна пожароспасителна служба на „Булмаркет“, да се знае, че компанията държи на сигурността и безопасността“, казва Димитър Павлов.

Първата официална поява на новия противопожарен автомобил бе за добро дело – с него бяха поливани новозасадените 70 дръвчета в зоната край Мартен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари