Екомузеят светна в розово

0

Русе се включи в Националния розов ден за борба с рака на гърдата.

Екомузеят в Русе светна в розово в подкрепа на ранната диагностика и информираността относно женското здраве.

На 8 октомври 2019 г. се проведе втория Национален розов ден за борба с рака на гърдата, в който Община Русе взе безвъзмездно участие като партньор. Кампанията е насочена към повишаване на информираността относно проблема и насърчаване на ранната превенция.

Точно в 20:01 часа парк Еко музеят в град Русе светна в символична розова светлина, която и през тази година има за цел да припомни водещата важност на ранната превенция и да припомни, че открит навреме, ракът е лечим. Защото никоя жена не трябва да остава на тъмно относно здравето на гърдите си. Националния розов ден бе подкрепен и от опитните медици от Комплексния онкологичен център в Русе, които облякоха розово в подкрепа на своите пациенти, показвайки им чрез този символичен жест, че не са сами в тежката битка и припомняйки още веднъж водещата важност на ранната превенция.

Заедно с русенци, в националния розов ден участие взеха общини Пловдив, Ямбол, Ловеч, Търговище, Шумен и Сухиндол. Корпоративните партньори на кампанията, които се включиха в Националния розов ден бяха Bulgaria Mall, Vertigo Business Tower, Southpark Business Building, EM Building, хотел Хилтън. В розово светна и сградата на Национална компания Железопътна инфраструктура (НК ЖИ) в София. Sofia Hotel Balkan подкрепи каузата като преобрази в розово фоайето на хотела и униформите на своите усмихнати служители. С Националния розов ден Avon постави начало на Световния месец за борба с рака на гърдата, за който информационни материали и статистики ще бъдат разпространявани и популяризирани през целия октомври.

Кампанията подкрепиха и екипът на Bulgaria ON AIR, където Даниела Владимирова - водещ на Новините ON AIR, Петя Кертикова, водещ на Новините ON AIR и автор на рубриката “Завърналите се”, водещите на “България сутрин” Гергана Венкова и Златимир Йочев заедно с водещата на Времето ON AIR Владимира Илиева носиха розови шалчета или облекло в ефир в знак на подкрепа към Мисията на Avon да повиши вниманието на обществото относно важността на ранната превенция и здравето на гърдите.

Шокираща статистика, която показва, че над 50 000 българки са диагностицирани с рак на гърдата, а случаите се повишават със средно 3800 всяка година. Въпреки високия процент, много жени все още отлагат прегледа при мамолог, използвайки фалшивата утеха: „Каква е шансът да се случи на мен?“

В България вече 17 години каузата усилено работи в посока повишаване на информираността за проблема и важността на ранната превенция. Кампанията вече 3 години си партнира успешно със своя партньор в България   - Фондация „Една от 8“, благодарение на които успява да разшири своя обхват и да окаже подкрепа на диагностицираните жени. Дарените от Avon средства осигуряват безплатна психологическа, юридическа, информационна и практическа подкрепа, която Фондация „Една от 8“ предоставя директно на засегнатите жени, техните близки и семейства.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Приемате ли тази жена за Ваша законна съпруга?!?!
- Приемам!
Отчето погледнал към младоженката и рекъл: - Момче, пак те питам..

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари