Екатерина Захариева: Българи, спрете да пътувате!

3
Министър Захариева отново призова нашите сънародници да не пътуват, защото въпреки призивите се забелязват доста пътувания, които не попадат под определението неотложен случай
Министър Захариева отново призова нашите сънародници да не пътуват, защото въпреки призивите се забелязват доста пътувания, които не попадат под определението неотложен случай

Вицепремиерът Екатерина Захариева призова българските граждани да спрат да пътуват в чужбина

Призивът е поради разпространението на коронавируса по света. Министър Захариева отново призова нашите сънародници да не пътуват, защото въпреки призивите се забелязват доста пътувания, които не попадат под определението неотложен случай, предаде  БГНЕС.

“Една от основните задачи пред външно министерство, освен да следи ситуацията по границите, е да подпомага сънародниците ни зад граница. Искам да ги призова да не пътуват. Въпреки призивите много от тях не спират да пътуват, като не попадат в графата неотложен случай”, подчерта Екатерина Захариева и призова за анулиране на организираните екскурзии.

Оказали сме съдействие да приберем над 200 български граждани в България. На всеки три часа се актуализира информацията какво е състоянието в различните държави – мерки, които се приемат, както и ограниченията, които се въвеждат на границите.

На сайта на Министерство на външните работи има таблица, която също се актуализира на всеки три часа, поясни още Екатерина Захариева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари