Една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус починаха в Русе

0
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната
Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната Снимка: Dunavmost, архив

Повече оздравели отколкото заразени с COVID-19 в Русенско през изминалото денонощие отчитат от Регионалната здравна инспекция

Новите случаи на коронавирусна инфекция са 37, а излекуваните са 44. 28 от разболелите се през вчерашния ден са от община Русе. По двама заразени има в общините Бяла, Ветово, Иваново и Сливо поле, както и един в Две могили. Без нови случаи са единствено населените места от общините Борово и Ценово. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 14008, а преболедувалите остават 12499. Активните случаи са 642.

По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 204, като 44 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 184, от които 12 са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още една жена и трима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 867, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 499 от тях са мъже, 368 са жените. Ръководството и екипът на Областна администрация – Русе изказват съболезнования на близките и роднините на покойниците.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната като разликата между областите е само от по няколко случая. За изминалите 24 часа без нови случаи е единствено област Разград.

До момента в областта са извършени 28782 имунизации, като повторна доза са получили 10630 лица, т.е. при тях имунизационният процес е приключил. Само за последното денонощие са поставени 520 ваксини. Продължава извършването на имунизации съгласно разпорежданията на министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари