Една от най-горещите недели в годината беше днес

0
Русе определено бе един от най-горещите градове в страната днес
Русе определено бе един от най-горещите градове в страната днес Снимка: Dunavmost

Една от най-горещите недели от годината е днес.

На много места в Северна България температурата достигна 35 градуса, но усещането беше за още по-горещо време. Най-високата стойност отчетоха в Свищов - 37 градуса, но това е далеч от абсолютния температурен рекорд за днешната дата, който е бил измерен през 58 година в град Средец - тогава там температурата е достигнала 42 градуса, информира БНТ.

33 градуса на сянка в Пловдив днес накараха мнозина да се наредят на опашки за бира или сладолед. Други пък потърсиха спасение от жегите в т.нар. сухи фонтани.

Опашки имаше и пред щандовете с ръчно изработени сувенири и изделия в артквартала на Пловдив. Жегите не спряха оживлението там, защото днес е последният ден на Капана фест.

Русе определено бе един от най-горещите градове в страната днес. Температурите там стигнаха до 36 градуса. В региона имаше предупредителен код за опасност от пожари. На огнеборците се наложи да реагират на няколко сигнала за запалени треви и стърнища.По обновената крайбрежна ивица в крайдунавския град не липсваха плажуващи, въпреки неколкократните предупреждения на властите и табелите със забрана за къпане в реката.

В Благоевград в часовете около обяд термометрите показваха 32 градуса. По улиците и площадите рядко се срещаха хора, а тези, които все пак бяха излезли навън, се криеха под дебелите сенки на дърветата.

Градският плаж на Варна се оказа оазисът на спасението от горещините. Термометрите в морската ни столица отчетоха 28 градуса и това принуди хората да стоят по-дълго във водата или под чадърите.

Лятото няма да си отиде, преди да ни поднесе още няколко горещи дни. Медиците съветват в чантата си винаги да имате шапка и бутилка с вода. По възможност в часовете между 13 и 17 часа да не напускаме дома или офиса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Разбрах, че си дала на всички мъже във фирмата.
- Ми нулева кръвна група съм, казаха, че мога да давам на всички.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари