Един от задържаните в Румъния капитани: Очакваме съдействие да си върнем корабите

1
Имаме кредити, за семействата ни ще е много трудно, каза капитан Красимир Петров
Имаме кредити, за семействата ни ще е много трудно, каза капитан Красимир Петров

Имаме кредити, за семействата ни ще е много трудно, каза капитан Красимир Петров

„От българските институции очакваме съдействие бързо да си върнем корабите“, каза Красимир Петров, капитан на един от задържаните в Румъния кораби.

„За семействата ни ще е много трудно, ние имаме много разходи. Къщите ни са заложени заради бизнеса. Ако не пуснат корабите ни, с които си изкарваме прехраната, за да плащаме разходи, кредити, наеми, осигуровки и т.н. Ще бъде някакъв ад“, обясни капитанът, предаде bTV.

Три български риболовни кораба бяха задържани в четвъртък от румънските власти с с мотива за незаконен улов на акули. Екипажите бяха освободени в събота вечерта, но румънските власти задържаха корабите на пристанището в Констанца.

Все още няма повдигнати обвинения, не е ясно и дали и каква санкция ще им бъде наложена.

Предстои и среща в Министерството на земеделието. На разговорите ще присъстват представители на всички засегнати страни по случая.

Министърът на земеделието Явор Гечев коментира в предаването „Защо, господин министър“ снощи, че рибарите са задържани не в териториалните води на Румъния, а в международни такива. По думите няма забрани по отношение на Европейския съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари