Джо Байдън: Войната щеше да свърши днес, ако Путин имаше поне малко достойнство

0
Ще продължим да помагаме на Украйна, за да постигне успехи на бойното поле, обеща държавният глава на САЩ
Ще продължим да помагаме на Украйна, за да постигне успехи на бойното поле, обеща държавният глава на САЩ Снимка: GETTY IMAGES

Ще продължим да помагаме на Украйна, за да постигне успехи на бойното поле, обеща държавният глава на САЩ

В рамките на съвместната пресконференция с президента на Украйна Володимир Зеленски държавният глава на САЩ Джо Байдън подчерта, че "ако Владимир Путин имаше поне малко достойнство, войната щеше да свърши днес“, предава кореспондент на информационната агенция Укринформ, цитиран от агенция "Фокус".

"Това (войната) можеше да приключи днес, ако Путин имаше поне малко достойнство и постъпи правилно, като просто си тръгне (от Украйна – бел.ред.), но това няма да се случи. Това няма да се случи сега… Ще продължим да помагаме на Украйна, за да постигне успехи на бойното поле“, обеща Байдън, подчертавайки, че когато става въпрос за преговори, Зеленски ще успее и там, "защото той ще спечели на бойното поле“.

Лидерът на Белия дом подчерта, че Путин е сгрешил, като е започнал война и се е надявал да разбие единството на Запада и НАТО. Според него Западът никога не е бил толкова единен за целия период след Втората световна война, колкото е сега.

Президентът на САЩ припомни, че е положил много усилия, "прекарал е няколкостотин часа сам с нашите европейски съюзници“, убеждавайки ги, че е в техен интерес да продължат да подкрепят Украйна.

Според него "те го разбират напълно, но не искат да воюват с Русия, не искат Трета световна война“.

"Те вярват, че може да бъде избегнато, ако Украйна победи бойното поле“, добави Байдън.

САЩ дават на Украйна "това, от което се нуждае, за да може да се защити, за да успее на бойното поле", подчерта той, като обясни, че в същото време не трябва да се позволява на НАТО да отслабне като съюз.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    17
    ptica
    Wow, деменцията "говори" за достойнство, ако въобще е наясно къде се намира. Крадецът вика "дръжте крадеца", справедлиивост по американски. Деменцията с папито си вечна любов.
  • 1
    16
    Никола Стоянов
    То именно,че има и не изостави гражданите си както направиха нашите управляващи предатели и не помагат на българите там дето ги избиват там украинци,а и сега помагат на убийците, защото нямат лично мнение и да са с ЕС и САЩ. Срамота
  • 2
    15
    Индианец US
    Ако бяхте малко по-малко алчни, по-малко колонизатори, и така пак малко по-малко нагли, войната даже нямаше да е започнала, все още.
  • 1
    14
    112
    А бе Sтанко копейките свършиха ,а хапчетата са с пари !Вземи си служебна бележка от бившия руски консул в Русе ,че ще ти изпрати пари,та да си вземеш успокойтелни на вересия ! Ма много ти хлопа дъската бе човек ! То бива да си заблуден комунист ,ама ти си УНИКАТ !
  • -1
    13
    No one
    Ватенки, времето изтича.Новите москвичи свършват....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари