Джо Байдън разговаря с германския канцлер Олаф Шолц в Белия дом

1
Двамата лидери обсъдиха войната в Украйна и възможността за налагане на санкции на Китай
Двамата лидери обсъдиха войната в Украйна и възможността за налагане на санкции на Китай Снимка: БГНЕС

Двамата лидери обсъдиха войната в Украйна и възможността за налагане на санкции на Китай

Президентът на Съединените щати Джо Байдън и германският канцлер Олаф Шолц се срещнаха във Вашингтон, предава БНТ.

Основните въпроси, които двамата лидери обсъдиха - войната в Украйна и Китай. Те отново потвърдиха подкрепата си за Киев толкова дълго, колкото е необходимо.

Според Джо Байдън Вашингтон и Берлин се движат заедно по отношение на Украйна и укрепването на НАТО. Той благодари на Шолц за предоставената военна подкрепа за украинците и определи като историческа решимостта на страната му да се откаже от руските петролни продукти. Германският канцлер подчерта, че наистина е важно съюзниците да действат заедно.

Това е второто му посещение в Белия дом, откакто е на поста. Първото беше на 2 февруари 2022 г., когато Русия струпваше войски на границата си с Украйна. Настоящата му визита е в момент, когато Вашингтон проучва мнението на близките си съюзници относно възможността за налагане на санкции на Китай, ако Пекин предостави военна подкрепа на Русия за войната в Украйна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Той, хубаво
    Разговарял, ама ... спомня ли си?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари