Две жени пренесли през границата ни с Турция хероин и опиум за 67 хиляди лева

0
Наркотичните вещества били открити в дрехите и обувките на жените
Наркотичните вещества били открити в дрехите и обувките на жените

Две млади жени пренесли през границата ни с Турция хероин за 113 хиляди лева.

Днес, 13 ноември 2020 г., Окръжна прокуратураХасково внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., на 26 г,. за това, че на 9.11.2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево в съучастие с Д. П., пренесла през границата на страната от Република Турция в Република България хероин с тегло 1,020 кг, на стойност 66 300 лв.

Това съобщиха от прокуратурата. 

Д. П., на 27 г., пък привлечена като обвиняема за това, че на 9.11.2020 г., на ГКПП - Капитан Андреево, общ.Свиленград, обл.Хасково, без надлежно разрешително, пренесла през границата на страната от Република Турция в Република България, в съучастие като съизвършител с И.Д., високорисково наркотично вещество - хероин, с общо бруто тегло 1,020 кг и сама високорисково наркотично вещество - опиум с общо брутно тегло 0,006 кг, всичко на обща стойност 66 660 лв.

На 9 ноември 2020 г,. на ГКПП – Капитан Андреево, митнически служители извършили щателна проверка на лек автомобил, марка „Мерцедес Спринтер“, с пловдивска регистрация, пътуващ от Турция за България. В автомобила са пътували седем българи, сред които и двете обвиняеми И.Д. и Д.П., в чиито дрехи и обувки са били открити горепосочените наркотични вещества.

Предстои Окръжен съд - Хасково да насрочи заседание по искането на прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари