Две жени, мъж и момче са новозаболелите от КОВИД-19 в Русе

1
52-годишната жена е хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“
52-годишната жена е хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“ Снимка: Dunavmost, архив

Две жени на 42 и 52 години, 27-годишен мъж, както и 16-годишно момче са диагностицирани с коронавирус за изминалото денонощие в област Русе

Това става ясно от последната справка на Регионалната здравна инспекция. Единствено 52-годишната жена е хоспитализирана в инфекциозното отделение на Университетска болница „Канев“. Тя е в стабилно състояние, като оплакванията ѝ предимно се изразяват в повишена телесна температура, суха кашлица, мускулни болки и силна отпадналост. Останалите трима души не проявяват сериозни симптоми и затова са поставени под домашна изолация.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 377 души, като понастоящем активните случаи са 60. От тях 22-ма са на болнично лечение, а 38 са под домашна изолация.

От активните случаи 47% са мъжете, а жените са 53%, което като бройка е съответно 28 и 32. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 216 са жените, а мъжете са 161, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още петима оздравели пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 297.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари