Две жени и двама ученика са новите случаи на КОВИД-19 в Русе

1
И четиримата са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни
И четиримата са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни

По данни на Регионалната здравна инспекция за последното денонощие на територията на област Русе са констатирани четири нови случая на коронавирус

Става дума за две жени на 33 и 58 години от Русе, както и за две момчета на 14 и 16 години съответно от Русе и Иваново. И четиримата са оставени под домашна изолация, тъй като оплакванията им не са сериозни.

14-годишното момче е ученик в девети клас на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“. Симптомите му се изразяват в болки в гърлото и повишена температура, като те датират от 19-ти този месец. Важно е да се отбележи, че последният ден на посещение на ученика в учебното заведение е ден преди това, т.е. на 18-ти. До момента са установени 22 контактни лица, които са поставени под домашна изолация за 14 дни. От страна на Регионалната здравна инспекция е издадено предписание за предприемане на всички необходими противоепидемични мерки.

Другото момче, което е на 16 години е от Иваново, но до момента то не е посещавало Професионалната гимназия по промишлени технологии „Атанас Буров“ в Русе, където е ученик в 11-ти клас. Момчето е без оплаквания, но изследването с PCR тест се е наложило поради това, че се завръща от Германия. Установените до момента контактни лица също остават под домашна карантина за период от 14 дни.

От началото на пандемията диагностицираните с COVID-19 в областта станаха 387, като понастоящем активните случаи са 42. От тях 18 са на болнично лечение, а 24 са под домашна изолация.

От активните случаи 45% са мъжете, а жените са 55%, което като бройка е съответно 19 и 23. Подобно е и разпределението при всички заболели от началото на пандемията. 222 са жените, а мъжете са 165, което в проценти е респективно 57% и 43%.

За изминалите 24 часа има и още петима излекувани пациенти, което означава, че от началото на пандемията излекуваните от COVID-19 в Русенско са вече 324.

Областният оперативен щаб е в постоянен контакт с всички институции на местно, регионално и национално ниво и ежедневно следи ситуацията с разпространението на COVID-19 в региона.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари