Две тежки катастрофи затвориха булевард “България“

6
Движението е пренасочено през Николово
Движението е пренасочено през Николово Видео: Русе Медиа

Две тежки катастрофи с тирове, платформи и автобус затвориха тази сутрин булевард “България“ в Русе в посока Дунав мост

Заради инцидентите движението е пренасочено през Николово.

Първата катастрофа е станала около 2.30 часа през нощта. Малко преди бензиностанция „Европа“ снощи са спрели две украински цистерни заради авария, информира Русе Медиа.

Стартерът на едната се е запалил и се е наложила намеса на пожарната. Двете превозни средства са били обозначени с триъгълници и конуси. Във втората спряла цистерна около 2.30 ч се е врязала платформа, превозваща леки автомобили. На място по-късно са изпратени две други празни платформи, които да претоварят колите. По думите на шофьорите им мястото е било сигнализирано и от тях с конуси и авариен триъгълник.

Около 6 часа сутринта се случва втората катастрофа, в която са замесени украински тир и турски автобус. По думи на очевидци, заради дейностите по товаренето на колите, камионът е карал бавно на аварийни и заобикалял мястото на първата катастрофа. В този момент обаче вдясно с висока скорост се е вмъкнал турският автобус, който удря и изпраща напред двете празни платформи.

При двете катастрофи има един пострадал, от автобуса всички са невредими. На място бе извикана и пожарна, която да обезопаси участъка. Чакат се кранове, които да разчистят пътя.

По неофициална информация пробата за алкохол на водача на турския автобус е положителна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 8
    8
    Любо
    Къде са катаджиите да контролират защо не спират турски камиони и автобуси които винаги са с превишена скорост по международното защото не им се бачка на мършите да се крият под сянката е по лесно в КАТ Русе всички са за изгонване защото са само поставени лица и некадърници те са виновни за тези катастрофи дано си платите за бездействието нещасници продажни
  • 10
    7
    Минувач
    Има ли по-продънена структура от Пътна полиция - Русе? Какво още трябва да се случи, за да бъде изритан настоящият началник? Липсата на контрол води до безумия по пътищата. Има ли някой дето не знае, че турските автобуси шпорят със 120-130?
  • 23
    6
    Милю
    Кой излъга медиите, че товарните изчакват, а само леките се пренасочват през с. Николово. От сутринта до обяд са преминали около 200 тира по обходния маршрут, а къщите на хората се тресат, като при земетресение и това е от години, без да има катастрофи по бул. България. Избягват кръговото на ГКПП-Дунав мост и през с.Николово към Силистра, или обратно към Русе. Институциите спят, хората с огромните си пенсии ремонтират къщите и така,докато се събори някоя и погребе живущите в нея. Гадни политици и чантаджии общинари. Срам...
  • 29
    5
    Турските водачи са невъзможни
    Всички турски шофьори са невъзможни.Карат както им е удобно.Създават много ситуации за катастрофи.Пият и карат.Контролните органи трябва да обърнат сериозно внимание на турските водачи.
  • 26
    4
    Само гледам
    Като гледам как са поставени обезопасителни конуси,знаци направо всички са за актове,а ченгетата къде спят в тоя натоварен периметър и как си вършат работата 24-часа в денонощието и 365 дена в годината,кой ще отговори? Те могат ли да регулират кръстовище в случай на авария на светофари например? Наблюдавах едни нещастници веднъж на кръстовището на "Олимпа".Голям смях падна.Нямам думи за движения и ръкомахания.Прането и кюлотите на бабите си ли простираха,така и не разбрах. :-) :-))
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари