Две пъстърви излязоха 1500 лева на рибар

18
Ама аз само две рибки хванах, отговорил рибарят с лоша слука
Ама аз само две рибки хванах, отговорил рибарят с лоша слука

Две балкански пъстърви с общо тегло 460 грама излязоха 1500 лв. на риболовец.

Въдичарят М.М. бил глобен по Закона за рибарството и аквакултурите, че ги е уловил в река Камчия край Велики Преслав, където любителският риболов на „балканката“ е позволен, но само на принципа хвани-пусни. Същото важи и за още много водоеми в страната по заповед на министъра на земеделието и масово това е указано със забранителни табели, пише вестник Труд.

Лошата слука сполетяла въдичаря на 26 юли 2018 г., а преди дни той обжалвал соленото наказателно постановление, но Районен съд – Велики Преслав го потвърждава.

М.М. бил засечен от върл привърженик на закона, член на риболовна организация, която зарибява реката и я пази на доброволни начала. В деня, когато рибарят бил излязъл на излет с приятел и 9-годишния си племенник, шуменецът В.В. преминавал в района и забелязал паркиран автомобил. Повървял и заварил детето край кофа с две вече мъртви пъстърви, а двамата рибари наблизо продължавали да мятат въдици. Направил видеозапис и обяснил на М.М., че задържането на улова е нарушение.

Отговорът бил „Ама аз само две рибки хванах“.

Доброволецът му казал на следващия ден да отиде в поделението на Агенцията по рибарство в Шумен за съставяне на акт. Уведомил и службата. Така рибарят се сдобил с акт, въпреки устните претенции, че не е сторил кой знае какво. Издадено било и наказателно постановление от началник-отдел „Рибарство и контрол” Русе.

Пред съда М.М. обяснил, че всъщност рибките били хванати от племенника му. Магистрати не приема тези доводи, в решението си посочват, че забраната е била и широко оповестена. Не приемат и че нарушението е маловажно. Рибарят може да обжалва и пред Административен съд в Шумен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари