Две Могили подари патрулки на МВР - Русе

1
От събрани дарения ще бъдат отпускани по 100 лева месечно за гориво / Снимката е илюстративна
От събрани дарения ще бъдат отпускани по 100 лева месечно за гориво / Снимката е илюстративна

Общинския съвет в Две могили предостави на МВР - Русе безвъзмездно два автомобила за 5 години.

Колите са "Опел Астра" с регистрационни номера "Р 6262 ВТ" и "Р 7351 ВТ", информира briagnews.bg.  

Считано от 1 юли 2016 г., от събраните дарителски средства ще бъдат отпускани по 100 лв. месечно за всеки от автомобилите, които да се използват за закупуване на гориво. Всички разходи по обслужването на колите, като горива, масла, гуми, техническо обслужване, ремонти и др. ще са за сметка на Областна дирекция на МВР – град Русе.

Това стана, след като в деловодството на общината е постъпило писмо от Областна Дирекция на МВР – гр. Русе с предложение Общински съвет – Две могили да вземе решение за предоставяне на леките автомобили, чрез сключване на договор за заем за послужване, тъй като ОДМВР - Русе не разполага с обезпечен ресурс, за да осигури на РУ Две могили необходимата автомобилна техника.

В тази връзка общинският съветник Мехмед Чолаков е отбелязал, че преди време е организирана кампания от бизнеса на територията на Общината. Включили са се арендатори, кооператори, наематели, земеделски производители и т.н. за набиране на средства за закупуване на двата леки автомобила с цел опазване на обществения ред и на продукцията по населените места. В случая Общината не е ощетена с нищо, тя единствено играе ролята на посредник. Всички средства са набрани чрез дарители и тъй като има достатъчно средства са решили да предложат да отпуснат и по 100 лева месечно на автомобилите за гориво

Източник: briagnews.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари