Две фирми се борят за строежа на спортната база в СУ „Васил Левски“

1
2 500 000 лева ще струва изграждането на спортния комплекс
2 500 000 лева ще струва изграждането на спортния комплекс

Ще се радват ли русенци на нова спортна база с басейн в града, може да стане ясно дори до края на месеца, след като Общината откри процедура по пряко договаряне с изпълнител за изграждане на съоръжението

Става дума за изпълнение на първия етап от строителни и монтажни работи на обект „Изграждане на спортна зала в СУ „Васил Левски“, пише вестник "Бряг"

От проектната документация става ясно, че общинската администрация се е спряла на две фирми, от които едната ще бъде избрана за изпълнител на проекта. Това са дружествата „Адис Калинов“ ООД и „Строител“ ООД. По закон от 5 август започна да тече десетдневният срок, в който обявената процедура може да бъде обжалвана пред КЗК.

Припомняме, че предходната процедура на обществената поръчка бе прекратена. Тогава фирмите „Адис Калинов“ ООД и „Ес Джей Строй“ АД бяха отстранени от участие в обществената поръчка, обявена от Община Русе, защото не отговарят на заложените критерии. „Ес Джей Строй“ АД обжалва пред КЗК, но антимонополният орган отсече, че наличният персонал на дружеството не отговаря на необходимата професионална компетентност в сферата на безопасните и здравословни условия на труд.

Сега вече законът дава право на Общината да обяви процедура с пряко договаряне. Определената първоначална сума, която ще получи изпълнителят и ще започне работата си, е 2 500 000 лева, а времето за изпълнение е с продължителност 60 месеца. Началното финансиране на проекта е в размер на 700 хиляди лева.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари