Две деца попиляха двора на детска градина в Русе

7
След себе си оставят камара с потрошени столчета, пейки, пързалки и изподрани къщички, катерушки и други детски играчки, предназначени за външна употреба
След себе си оставят камара с потрошени столчета, пейки, пързалки и изподрани къщички, катерушки и други детски играчки, предназначени за външна употреба Снимка: Дарик радио

Извършителите са  момче и момиче на приблизителна възраст между 8 и 12 години

Вечерта на 11-ти август 2022 г., прескачайки оградата на ЧДГ „Дъга Русе“, на територията на детската градина влизат момче и момиче на приблизителна възраст между 8 и 12 години. В продължение на 2 часа децата рушат съоръженията за игра, като първоначално ги местят, след което започват да ги чупят и блъскат, съобщава Дарик Радио. 

След себе си оставят камара с потрошени столчета, пейки, пързалки и изподрани къщички, катерушки и други детски играчки, предназначени за външна употреба.

Ръководството на детската градина се обръща с апел към родителите на подрастващите, нанесли материални и морални щети, да понесат отговорност за действията на децата си.

В ЧДГ „Дъга Русе“ се обучават над 120 деца, които разчитат на спокойна и пълноценна игра на открито през свободните часове. След акта на вандализъм, това е невъзможно, докато щетите не бъдат възстановени. Директорката на детската градина г-жа Лиляна Ангелова апелира родителите да поговорят с децата си кое е приемливо и кога играта излизаща извън контрол се превръща в престъпление. Вандализмът в детска възраст е предпоставка за изява на противообществени прояви и в по-зряла възраст. С деца с проблеми и проява на безпочвено агресивно поведение трябва да се работи старателно, за да не причиняват вреди на обществото.

След установяване на щетите в петък сутринта е сигнализирана полицията и са предприети действия по установяване самоличността на извършителите, както и на техните родители. Ръководството на детската градина прави всичко възможно за по-скорошното въвеждане в експлоатация на площадките, предназначени за приятни емоции на възпитаниците си.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 19
    7
    Полуръст путин
    Идиота от..ЕВРОПА..Абе цървул,в Европа няма да видиш такива деца -олигофрени.Там възпитанието и нравите са съвсем други.Там няма биячи ,ебачи и мъже ,които се хвалят колко пият и колко им е голям.Там няма родители,които бият децата си и слушат чалга до сутринта.Те и затва са бели хора,получават добри заплати и обикалят света.А на тебе цървул Европата ти е виновна,че в България живеят олигофрени и извратеняци.Но ..мачовци ,дето бият жените и децата си и се хвалят на кой колко му е голям. Има си хас да не е виновна Европата.
  • 55
    6
    педагог
    Всеки ден виждам на детската площадка пред блока изтървани поколения. Майките им ги оставят да беснеят като луди. Да. Така наречените родители са със сбъркани понятия за възпитание и резултата са тези малки диваци. Свиквайте. Самото общество е изтървано но все още има надежда. Малка.
  • -18
    5
    Раzzиятя
    Европата, руский дебьъл, ние дето искаме е Европата, не си възпитаваме така децата. Тия са източно ориентирани, дето се дъни чалга с бира вечер, чете се фейса и на боко пропагандата, и не си обръшат внимание на децата.
  • -27
    4
    xexe
    Родителите на тези деца вероятно са гласували за Слави и за Румен Радев, не са виновни децата че са се родили в калпаво семейство.
  • 4
    3
    Европа
    Е те Ви ЕВРОПАТА.Нали искахте да сте Европейци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари