Двама здравни работници от Хасково са заразени с Ковид-19 след първата доза на ваксината

0
Няма връзка между поставянето на ваксината и последвалото заразяване, обясниха медицински лица, но няма да последва реимунизация засега
Няма връзка между поставянето на ваксината и последвалото заразяване, обясниха медицински лица, но няма да последва реимунизация засега

Двама здравни работници от Хасковско са се заразили с коронавирус след поставяне на първата доза на ваксината 

Това съобщи кореспондентът на bTV в региона.

Лекар от СБАЛПФЗ Хасково и санитарка от МБАЛ- Харманли, които са били сред първите ваксинирани - са проявили симптомите в рамките на 10 дни след имунизацията.

И двамата се лекуват в домашна обстановка, без усложнения, като болестта им протича сравнително леко.

"Няма връзка между поставената ваксината и последвалото инфектиране с COVID. Двамата обаче няма да бъдат реимунизирани засега", съобщи д-р Станимира Тананова –зам.-дириректор на РЗИ-Хасково.

До момента общо ваксинираните с втора доза медицински лица в Хасковска област е 83.

Междувременно от РЗИХасково съобщиха, че 3199 работещи в системата на образованието в Хасковска област предстои да бъдат тествани с антигенни тестове.

Днес бързи са предадени на здравните работници от училищата в община Хасково. По график, утре тестовете ще получат училищните медицински сестри от общините Димитровград и Харманли.

По данни на Регионалният инспекторат по образованието, в Хасковска област има 77 училища. 52 са назначените в учебните заведения медицински сестри и фелдшери. Там, където няма здравен работник, задължение на общините е да осигурят медицинско лице, което да тества персонала.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари