Двама души загинаха в лавина в Турция

0
Лавината е паднала в района Хорасан на източния град Ерзурум
Лавината е паднала в района Хорасан на източния град Ерзурум

Лавината е паднала в района Хорасан на източния град Ерзурум

Двама души загинаха в лавина в източния турски град Ерзурум, съобщи службата за бедствия и аварии (AFAD) в момент, когато страната се сблъсква с тежки зимни условия, съобщава БТА.

По-рано тази седмица Турция спря полетите на летището в Истанбул, едно от най-големите в света, за почти 24 часа заради силна снежна буря, която покри със сняг най-големия град в страната и остави блокирани хиляди хора.

В декларация AFAD заяви, че лавината е паднала в района Хорасан на източния град Ерзурум към 12:00 часа по Гринуич и там са изпратени спешни екипи. За съжаление, бяха открити телата на двама наши граждани, които са били под лавината, съобщи AFAD.

В Източна Турция често има студени зими със силен снеговалеж и много ниски температури. Едни от най-популярните ски писти в страната се намират в Ерзурум.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари