Двама наркодилъри се споразумяха с прокуратурата в Русе

1
Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда
Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда Снимка: Dunavmost

Окръжен съд – Русе одобри споразумение между зам.-окръжния прокурор и защитниците на подсъдимите А. А. и С. С., с което на последните се налагат наказания „лишаване от свобода“ и „глоба“.

Съгласно споразумението, А. А. и С. С. се признават за виновни в това, че в периода 01.-13.08.2018 год. в гр. Русе, в съучастие придобили от неустановено лице и държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества - метамфетамин на обща стойност 74,75 лева и Метилендиоксиметамфетамин (MDMA), на обща стойност 797,20 лева.

Подсъдимият А. А. се призна за виновен и по още едно обвинение, а именно, че в периода 01.-13.08.2018 год. в гр. Русе, придобил от неустановено лице и държал: огнестрелно оръжие - 1 брой газов пистолет, калибър 9 мм, със заличена марка, конструктивно променен, годен да произвежда единични изстрели, и боеприпаси – 5 бр. патрони, кал. 9 мм (халосни - сигнални), допълнително снарядени с метална сачма, без да има за това надлежно разрешение.

Със споразумението се прекратява наказателното производство срещу двамата. А. А. прие да му бъдат наложени отделни наказания за двете престъпления, които се групират и се налага едно общо, по-тежкото от тях, а именно „лишаване от свобода“ за срок от две години при първоначален строг режим и „глоба“ в размер на 5000 лв. С. С., който не е осъждан до момента, прие да изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от две години с петгодишен изпитателен срок и „глоба“ в размер на 5000 лв.

След одобряване на споразумението съдът на основание чл.68 от НК преведе в изпълнение по отношение на осъдения А. А. наказанието по предходното му осъждане по НОХД № 656/2018 г. на Районен съдРусе от една година лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години, в който изпитателен срок са извършени деянията по одобреното споразумение. Окръжен съдРусе постанови това наказание да бъде изтърпяно от А. А. отделно от наложеното по споразумението наказание при първоначален строг режим.

Одобреното споразумение има последиците на влязла в сила присъда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари