Двама мъже са нарушили карантината си в село Николово

0
Образувани са досъдебни производства за нарушаване на карантина от двама мъже на 45 и 41 години
Образувани са досъдебни производства за нарушаване на карантина от двама мъже на 45 и 41 години

Във Второ РУ са образувани досъдебни производства за нарушаване на карантина от двама мъже на 45 и 41 години в село Николово

На 5 април вечерта е постъпил сигнал в дежурната част на Второ РУ, че жител на с. Николово, поставен под карантина от здравните власти е бил видян от полицейски инспектор пред магазин в селото вечерта около 18:35 часа.

Когато служителят се опитал да говори с въпросния мъж, той започнал да се държи арогантно, след което се качил в колата си и заминал. Последвала проверка от полицейския инспектор и екип на групата за охрана на обществения ред при Второ РУ в дома на въпросния 45-годишен мъж. Той е бил открит там и в писмено обяснение пред органите на реда е потвърдил, че е ходил до магазина и си признал, че е нарушил предписанието на здравните власти за поставяне под карантина. Случаят е документиран и е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 355, ал. 2, пр. 3, вр. с ал. 1 от НК.

Същата вечер полицейският инспектор на с. Николово е видял още един от жителите на селото, който е поставен под карантина, да управлява автомобил в селото. При проверка, заедно с колегите си от групата за охрана на обществения ред при Второ РУ, е било установено, че 41-годишният мъж не се намира на адреса и по този начин е нарушил предписанието на здравните власти. Този случай също е документиран от разследващите, като е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 355 от НК..

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари