Двама българи от най-голямата кланица в Германия са заразени с COVID-19

0
Те са настанени в болница
Те са настанени в болница Видео: bTV

103-ма български граждани, работещи в кланицата „Тьонис“ в германския град Гютерсло, в провинция Северен Рейн-Вестфалия, са били тествани за Covid-19.

От тях двама са настанени в болница с коронавирус.

Това съобщава Министерството на външните работи. Външнополитическото ни ведомство е било информирано за ситуацията от Държавната канцелария на федералната провинция Северен Рейн-Вестфалия.

Сред общо 1441 проведени теста, 236 са на полски граждани, а 946 на румънски. (При 43 случая не се споменава националността на тестваните).

Шестима поляци и 13 румънци в момента се лекуват в болница, допълват  от МВнР.

Вчера стана ясно още, че един от тримата работници, завърнали се от кланиците „Тьонис“ у нас - в община Белица, е дал положителна проба при повторния PCR тест.

Огнищата на коронавирус в германски месопреработвателни предприятия, където засегнати са предимно работници от Източна Европа, включително българи, са повод за дискусии относно условията на работа и трудовата миграция в Евросъюза.

Това каза в отговор на въпрос на БНР зам.-председателят на Европарламента Катарина Барли по време на видеконференция относно започващото германско председателство на Съвета на Европейския съюз.

Условията на работа в месопреработването не са нов проблем, борим с него от много време. Заради вируса стана по-видимо какво се случва там.

Нужно е да подобрим националните си закони, защото в кланиците се случват нелегални неща, въпросът обаче е и общоевропейски“,  посочи Катарина Барли 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари