Два волейболни отбора и 40 борци са под руините в Турция

1
Четирима души са спасени за сега
Четирима души са спасени за сега Снимка: voleybolaktuel.com

Четирима души са спасени за сега

Играчите на волейболния отбор Малатя Метрополитън Беледиеспор, които се бореха за плейофите в TVF на мъжка втора лига, са под руините на хотел, вследствие на мощния трус в Турция. Волейболистите са били в хотел "Кърчувал" в Малатя, който е бил напълно разрушен от труса.

Четирима от играчите са били извадени изпод руините по време на спасителните операции. За останалите все още няма информация, пишат медиите в южната ни съседка, цитирани от bTV.

Епицентърът на земетресението е турският град Пазарджък в провинция Кахраманмараш, съвсем близо до границата със Сирия.

Много сериозно е положението в 10 турски града, сред таях са Газиантеп, Диарбекир, Османие, Адана, Адъяман. Властите се опасяват, че под руините на сградите има много затрупани хора.

Според Fanatik 14 волейболисти от клуба "Хатай" са били под развалините в провинция Малатия. Към момента не се знае нищо за съдбата им.

В град Кахраманмараш 30-40 спортисти от клуб по борба паднаха под развалините.

"Разрушена е и сградата, в която имаше 30-40 наши борци в клуба по борба от Кахраманмараш. Спортистите ни лежат под развалините. Чакаме спешна помощ", написа в социалните мрежи олимпийският шампион по свободна борба от 2016 г. Таха Акгюл.

От втородивизионния футболен "Малатияспор" вече потвърдиха за смъртта на своя вратар Ахмед Ейт Туркаслан.

Бившият отбор на национала Страхил Попов - "Хатайспор", също е засегнат. Спортният директор на клуба Танер Савут е под руините. В неизвестност е и ганайската звезда Кристиан Атсу, който снощи отбеляза гол във вратата на "Касъмпаша".

По последни данни екс-играчът на английските елитни "Челси" и "Нюкасъл" е затрупан под развалините.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари