Два грабежа разследват полицаите в Русе

2
При единият грабеж полицаите успяват да заловят тийнейджър, но при втория случай тримата нападатели все още се издирват
При единият грабеж полицаите успяват да заловят тийнейджър, но при втория случай тримата нападатели все още се издирват Снимка: БГНЕС

Зачестяват грабежите, отчитат от МВР в крайдунавския град

На 17.07.2020 година е образувано досъдебно производство във връзка с получено заявление от 43 годишен мъж от Русе, че около полунощ, вървейки по улица в кв."Дружба" е бил застигнат от две момчета, като едното от тях му поискало цигара. Мъжът му отговорил, че няма цигара и тогава получил силен удар с юмрук в областта на лицето и паднал по лице на земята.

В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че извършител на деянието е непълнолетно момче от града. По случая е образувано досъдебно производство за престъпление по чл.131, ал.1 от НК.

На 18.07.2020г. в 22.17 часа на телефон 112 е получен сигнал от 31 годишен мъж  от Русе, за това че около 22.00 часа на ул. "Борисова" в гр. Русе е бил нападнат в гръб от три неизвестни за него лица. Тримата го били с юмруци докато го съборят на земята. Откраднали са един газов пистолет, чанта с намиращите се в нея лични вещи, портмоне, лична карта, дебитни карти, документи, както и сумата от 470 лева в брой.  Всичко на обща стойност около 2200 лева. Пострадалият е отведен и прегледан в Спешно приемно отделение при УМБАЛ "Канев" с охлузни рани и оток по лицето. Работата по случая продължава.

Образувано е досъдебно производство.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари