Два автомобила горяха в квартал "Дружба"

4
Заради немарливостта на Община Русе пострадаха моят и на моята приятелка автомобили
Заради немарливостта на Община Русе пострадаха моят и на моята приятелка автомобили

Пожар на окосена трева подпали два автомобила пред 15-ти блок в русенския квартал "Дружба 3".

Собственикът на единият от автомобилите се обърна към Dunavmost, защото е безсилен да се справи с немарливостта и безотговорността на институциите в Русе.

Г-н Николов заяви, че двата автомобила са пострадали от пожар на окосена от служители на Община Русе трева, която не била събрана. След пожарът идват и родилните мъки с прехвърлянето на топката от страна на институциите. Пожарникарите си измили ръцете с полицията, а полицията удобно го посъветвала да съди Община Русе

Позната ситуация в много от случаите на споделена безотговорност у нас - всеки гледа да се отърве от случая, а обикновения човек да се спасява както може.

Ето какво ни разказа пострадалият собственик на автомобил Цветелин Николов:

"Днес заради немарливостта на Община Русе пострадаха моят и на моята приятелка автомобили. 

Ситуацията е следната - понеже косиха и стригаха тревата, но не събраха окосеното и се е получил пожар. В следствие на пожара бронята на автомобила ми се разтопи , а на моята приятелка цялата предница замина на кино.

Пожарникарите казаха да се обърнем към полицията. Звънях на телефон 112 четири пъти и всеки път ни казваха, че ще ни пратят патрул на място. Чакахме около час и четиридесет минути и най-накрая полицаите дойдоха, но се чудеха защо пожарникарите са им прехвърлили това на тях, защото не било ПТП.

И така понеделник ще ходим до Първо районно управление. Можело да получим евентуално някакви обезщетения, но ние трябвало да решим дали да съдим общината за немарливост и предпоставки за опасност от пожар заради безотговорността."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари