Дупнишки полицай е бил нападнат от баща на абитуриент

0

Младши автоконтрольор Ивайло Миладинов от Районното управление на полицията в Дупница е полицаят, който е бил нападнат на 25 май.

Пред журналисти той обясни какво му се е случило около 19 часа в петък. В този ден служители на полицията са ескортирали абитуриенти, пише Дарик.

По време на ескорта установяват лек пътен инцидент на кръстовището на улиците "Отовица" и "Ивайло" в Дупница. Участниците в пътното произшествие са били абитуриенти, а човекът, нападнал Миладинов, се оказал баща на виновния участник в инцидента. Той дошъл по-късно, най-вероятно повикан от сина си, обясни Миладинов.

След като 40-годишният мъж първоначално влязъл в пререкание с другия участник в инцидента, насочил агресията си към полицая, стигнало се до физическа саморазправа. Мъжът е извил дясната му ръка и скъсал част от униформата. На проявилия агресия родител са сложени белезници и е закаран в районното управление в Дупница. Той не е проверяван за алкохол, тъй като не е участник в инцидента, двете момчета са проверени, пробите са отрицателни.

Ивайло Миладинов е категоричен, че полицаите по никакъв начин не са предизвикали дупничанина. „Нападения се случват често, хората отказват да изпълняват разпорежданията ни, опитват се да се саморазправят с нас, унижават ни“, каза младши автоконтрольор Ивайло Миладинов и допълни, че въпреки това той ще продължи да изпълнява служебните си задължения както досега.

В случая полицаите са действали адекватно, каза комисар Васил Паргов, началник отдел „Охранителна полиция“ в Областна дирекция на МВР-Кюстендил.

Източник: DarikNews
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари