„Дунав“ се завръща в Русе

4
Метални детектори и много сериозни мерки за сигурност на Градския стадион
Метални детектори и много сериозни мерки за сигурност на Градския стадион

Метални детектори и много сериозни мерки за сигурност на Градския стадион.

Билетите за дългоочакваното завръщане на ФК „Дунав“ в Русе вече са в продажба в дунавския град. Тимът на Веселин Великов посреща пловдивския „Локомотив“ в мач от четвъртия кръг на шампионския плейоф на Първа лига на 28 април, петък, от 17:30 ч.

Срещата ще бъде първото истинско домакинство на русенския отбор този сезон, досега „Дунав” приемаше гостуващите отбори в Разград. Цената на билетите е 8 лв. Раздадени са и покани за официални лица, които да наблюдават „дебюта” на русенския тим на обновеното съоръжение. Билетите се продават на десетина места из Русе.

Предварителната им продажба приключва на 27 април, четвъртък, вечерта. В деня на мача билетите ще се продават от 13 ч. на Градския стадион. Вече са подготвени 5 каси, които ще работят до 60-ата минута на срещата. Интересът още в първите минути и часове е сериозен, поради което от ръководството на клуба призовават хората да се снабдят от рано с билети. От седмица насам, феновете на „Дунав” разпитват в социалните мрежи, кога ще бъдат пуснати ценните хартийки и откъде ще могат да се снабдят с тях. Някои имат и притеснение, че намаленият капацитет на съоръжението ще им попречи да присъстват на първия мач на „Дунав” този сезон в Русе.

В тази връзка от ОП „Спортни имоти“ уточниха, че местата на Градския стадион са 12 400, в които обаче влизат и тези в т. нар. клетка за гостуващата публика, до която ще има и опразнен буферен сектор.

Вървят призиви във Фейсбук, 28 април да бъде обявен за неработен ден в Русе, или феновете да бъдат освобождавани по-рано от работа от ръководителите си. До 28 април, ще се продават абонаментни карти за оставащите домакинства на „Дунав“ до края на сезон 2016/ 2017. Те ще са с цена 30 лв. Това важи и за ВИП – картите, които са с цена 100 лв. Единствено техните притежатели, както и официалните лица от двата футболни клуба, БФС и журналистите ще могат да заемат местата в централния сектор под козирката, който бе ограден с метална мрежа.

От футболния клуб предупреждават, че са взети сериозни предохранителни мерки. На всички сектори, както и на входовете на стадиона ще има камери, които ще следят за сигурността на стадиона. За целта ще работят още охранителна фирма и полицаи. На влизане пък хората ще бъдат проверявани и с метални детектори. „Това е нормална практика на всички европейски стадиони“, коментираха по този повод от щаба на „драконите“.

Интересното е, че почти половината от титулярите на „Дунав” не са играли още в Русе и ще дебютират в този мач на Градския стадион. Става дума за футболистите, които се присъединиха към отбора след влизането му в Първа лига.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари