Духовна радост събра духовници на Българската и Румънската православни църкви

2

Архиерейско съслужение в Калипетрово и благословена 70-годишнина на отец Добри Чаков

Духовна радост събра архиереи и духовници на Българската и Румънската православни църкви на съвместно богослужение в Силистренското село Калипетрово на 5 юли 2020 г.

С благословението на Доростолския митрополит Амвросий празничната св. литургия, отслужена на открито в двора на храм „Св. Димитър”, беше възглавена от Негово Високопреосвещенство Русенския митрополит Наум с който съслужиха: Н. Впр. Теодосий, архиепископ на Констанца, Н. Пр. Висарион, епископ на Тулча, Мелнишки еп. Герасим, гл. секретар на Св. Синод на БПЦ, Тивериополски еп. Тихон, Велички еп. Сионий, архим. Василий, протосингел на Софийската митрополия, архим. Атанасий Султанов, протосингел на българската Западноевропейска епархия, ст. ик. Нелуц Оприа, официален представител на Румънския патриарх в България, и множество други духовници.

По време на св. литургия молитвено участие взеха Доростолски митрополит Амвросий и еп. Йероним от Румънската патриаршия. В края на св. литургия митрополит Наум произнесе слово, изразявайки радостта си от извършената съвместна евхаристия с представители на Румънската патриаршия, пожелавайки здраве и дългоденствие на домакина на тържеството ст. ик. Добри Чаков, честващ в този ден своята 70-годишнина.

За архиереите, рожденика и православното изпълнение беше прогласено многолетствие, с пожелание за здраве и Божие благословение.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари