Дръжте се, българи, нападат ни избори!

2
Политиците ни изведнъж стават с чиста съвест, блестящ ум, праведни думи и бял костюм!
Политиците ни изведнъж стават с чиста съвест, блестящ ум, праведни думи и бял костюм!

Ама много го обичам това време – на хоризонта се задават избори, а политиците ни изведнъж стават с чиста съвест, блестящ ум, праведни думи и бял костюм! Красота! Чак да не повярваме довчера какви са били. Това е времето, когато те ще се стараят за нас, ще ни обещават, обещават, както се казва, никой не може да ни даде толкова, колкото те могат да ни обещаят.

Естествено, гербавите първи откриха предизборната кампания, още първите дни на годината титанът на мисълта, гордостта на помощното училище във Вършец, свири сбор за актива да ги обучава за предизборни и изборни фокуси. А от ежечасовите му изказвания срещу Президента, БСП и де що противник има на гербавите, човек може да си помисли, че той е 3 в 1 – председател на гербавите, Министър-Председател и Главен прокурор. Както се казва, който го може, го може, не е прост като материала!

Титанът на мисълта Цецку днес в семейния хотел на Мамин Тотев ще прави отново сбирка на гербавите, като де що кметове, кметчета, съветници и прочие наредени за кокала, ще ходят да слушат премъдростите как да подготвят изборите така, че гербавите отново да са на власт. А съответно кметовете и кметчетата – до кокала. Че не се пуска лесно. Всичко това на фона на рязкото увеличение на населението по области, с което декември миналата година ни зарадва НСИ. Демографска катастрофа ли, дръжки! Специално за изборите сме много, маса, народ! И всички ще гласуват! Даже ако трябва от гроба ще станат и от чужбина ще дойдат, ама ще гласуват за когото трябва.

Интересно е къде е Премиерът – Слънце тези дни, от новата година, когато се похвали с потресаващите успехи на България като лидер на Западните Балкани, нещо тайно надгражда, че изобщо не се чува и вижда. Разбрахме, че и на откриването на Вавилонската кула и прочие културни вавилонски събития в Пловдив няма да дойде. Да не е станал партиен преврат, а пък никой да не ни е казал???

ВМРО също се готвят натрапчиво и агресивно за избори. С дълбоката вътрешна убеденост, че на народа акълът му е колкото морала на войводата. Отново бяха извадени от старата ракла овехтелите и окаляни от тях патриотични идеи и ето го Тумбак войвода в бял костюм. ПатрЕот, та дрънка! Даже наплю основният си електорат по гетата – явно с идеята, че те не четат и не гледат новини, я разберат, я не, пък 50 лева са си 50 лева! Винаги!!!

На хоризонта, естествено, се задават нови партии, политици и де що народ е убеден, че трябва да спасява България, като започне от себе си. Няма лошо да си амбициозен, стига покрай личният интерес да защитаваш и националния. Ама май много искаме! А начинът на действие на всичките кандидати за Солунската митница /за тези, които си мислят дали няма да превземаме Гърция, препратка към „Бай Ганьо” на Алеко Константинов – той е писател, ако не знаят/, е един и същ. Жалък най-вече с това, че жестоко подценяват българите. Които по стара традиция ще им теглят една в изборния ден и ще отидат за гъби. А новите и стари политици отново ще се самоизберат.

А, и спонсорите вече са уведомени! Новина, която тихомълком излезе от Върховния административен съд – „Джи Пи груп” ще строи тунела „Железница” – за едни 200 милиона лева. Не се били отказали официално, както уж бяха заявили, а Боку уж беше казал, че вече няма да участват в обществени поръчки /разбира се, в ЗОП няма опция премиерът да забрани някой да участва в обществена поръчка, но на Територията се случват чудеса!/.

Идват избор, нападат ни политици, радвайте се, поне за няколко месеца ще бъдем ухажвани и смятани за хора, а не за материал. До изборите!

Харесва ли ви картинката!?

Елена Гунчева

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари