Доживотен затвор за шофьорите, които убиват, защото си гледат телефоните

1
В понеделник министрите във Великобритания ще предложат горната граница на присъдите за опасните шофьори да бъде увеличена от 14 г. на доживот
В понеделник министрите във Великобритания ще предложат горната граница на присъдите за опасните шофьори да бъде увеличена от 14 г. на доживот

Британското правителство планира да приеме закон, според който шофьорите, които убиват, защото гледат в телефоните си, ще получават доживотна присъда, пише вестник The Telegraph, цитиран от Агенция Фокус.

В понеделник министрите ще предложат горната граница на присъдите за опасните шофьори да бъде увеличена от 14 г. на доживот. Целта на промяната е да се изпрати „ясно съобщение“ на гражданите, които причиняват „неизмерима болка“ на семействата на загиналите: за безразсъдно шофиране трябва да се даде „наказание, което да отговаря на престъплението“.

Изменението идва, след редица случаи, в които деца са убивани, защото шофьорите зад волана са се разсеяли с телефоните си и не са успели да натиснат спирачките навреме.

Миналата година общо 122 души са били осъдени за причиняване на смърт вследствие на опасно шофиране и други 21 души са били осъдени, защото, карайки под въздействието на алкохол или наркотици, са отнели човешки животи.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари