Доц. Мангъров: Очевидно е, че мерките не дават резултат

47
Според експерта това се виждало при страни, които са плътно затворени от края на месец септември, а броят на случаите там нараства
Според експерта това се виждало при страни, които са плътно затворени от края на месец септември, а броят на случаите там нараства Видео: АБВ

“Имам резерви към начина, по който се отчитат заразените у нас. Продължава да не се съобщава кои лица са тествани за първи път, кои повторно”.

Това заяви на пресконференция на АБВ инфекционистът доцент Атанас Мангъров, цитиран от Евроком.

Доцент Мангъров обясни още, че е много изкусително да се мисли, че спадът на заразените се дължи на предприетите от правителството мерки. Той обаче добави, че това едва ли е така, защото се виждало при страни, които са плътно затворени от края на месец септември, че броят на случаите нараствал.

Специалистът беше категоричен и че теорията, че мерките в тези държави не показват резултат, защото там щамът е нов, е несъстоятелна. По думите му, ако мерките действат на стария щам, то те би следвало да повлияят и на новия. В крайна сметка, ставало ясно, че те не вършат работа и при двата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари