Доц. Кунчев: Няма как да не реагираме, ако продължи ръстът на заразени

1
Ние сме длъжни да реагираме и да наложим допълнителни мерки
Ние сме длъжни да реагираме и да наложим допълнителни мерки Снимка: БНТ

Целта ни е на първо място да продължим да поддържаме този баланс между това да държим под контрол инфекцията и в същото време да не спираме икономиката

Това заяви в студиото на предаването "Референдум" по БНТ главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев.

"Когато оценяваме една ситуация, трябва да имаме предвид броя на заразените и колко от тях всъщност имат нужда от медицинска помощ, кои възрастови групи са засегнати, има ли медицински работници сред засегнатите – на базата на тези анализи се взимат решенията кои мерки да се отпуснат и кои да се затегнат'', коментира той.

Ако вълната на повишаване на новозаразени продължи, ние сме длъжни да реагираме и да наложим допълнителни мерки в местата, където е най-рисково, подчерта доц. Кунчев и допълни, че сред вариантите са отново да бъдат затворени дискотеките и да се забрани достъпът до футболни мачове.

"Силната страна на ЕС не е в здравеопазването, тъй като всяка държава решава сама за себе си, просто липсва общата координация в Общността. Доколкото е възможно, поддържам постоянни контакти с колегите от Сърбия, Македония, Румъния. Ниското ниво на нови случаи в Гърция бе постигнато благодарение на един много сериозни мерки, но едва ли ще задържат тези ниски нива още дълго време'', сподели държавният здравен инспектор, посочвайки, че на този етап е невъзможно да се правят каквито и да е прогнози и планове относно развитието на коронавируса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари