Доставчикът на храни за болниците ще съди бившите готвачки

0

Доставчикът на храни за болниците „Пирогов“ и „Шейново“ подготвя съдебни искове срещу бившите готвачки за клевета и уронване на престижа на фирмата

Това обяви Пламен Иванов, управител на кухненската база на LCS кетъринг, който я показа днес пред журналисти.

"Двете болници вече са прекратили договорите си с фирмата. Бившите служители са уволнени именно заради неспазване на хигиената и занижено качество на храната, която по никакъв начин не е отивала в болниците", заяви Иванов. Компанията категорично спазва най-високите хигиенни и санитарни изисквания при приготвянето на кетъринг. Обектът е сертифициран по европейската система HACCP за управление и контрол на безопасносността на храните, като включително са внедрени системи по ISO.

„Най-вероятно бяхме затворени от БАБХ заради медийния натиск след излъчване на неверни твърдения от уволнените готвачки. Повторната проверка показа, че всичко ни е изрядно и вече базата ни работи“, обясни Пламен Иванов.

Заповедта за затварянето на кухнята също е обжалвана пред Административен съд - София. Суровините пристигат сутрин рано и директно влизат в приготвянето на храната. По тази причина няма как да има застояване на стока, за да се развали или да бъде с изтекъл срок на годност. При нас се приготвят около 2500 порции на ден и е невъзможно да се задържа голямо количество суровина, допълни Иванов.

Всяка доставка в болниците се проверява от техни инспектори.

“Досега никога не сме имали оплаквания от тях за развалена или некачествена храна. Сигнали не са подавани до нас и от болниците”, каза Пламен Иванов. Според него атаката идва от бившите готвачки заради уволнението и вероятно от конкуренцията, за да бъдат изместени от доставките на храна в “Пирогов” и “Шейново”. “В никакъв случай не мога да си позволя да храня болни хора с развалена храна, защото е лош имидж за фирмата. Никой бизнес не би си позволил подобно самоубийство”, отбеляза Пламен Иванов.

Главният готвач на кухненската база Марио Николов подчерта, че изключително много държи на хигиената и чистотата.

“Лично препоръчах на собственика на фирмата да уволни готвачките заради несправяне с работата и занижена хигиена. Те бяха мърляви и не готвиха добре”, обяви Николов. Според него не е възможно да има бизнесмен или главен готвач, който да използва негодни суровини и да изпраща мухлясала храна в болниците, където знае, че се следи всяка порция и винаги има потенциален риск от скандал. “В нашата база и под мое ръководство няма как да се случат подобни неща”, каза Николов.  Той обясни, че храната се закарва в болниците, но тя не се държи там в охладени помещения и хладилници. Немърливостта по съхранението на продукцията идва от страна на здравните заведения, които са виновни за нейното разваляне. Ако супа шупне още при нас, просто не се издава, а се приготвят нови порции, обясни главният готвач. От базата храната излиза около 11 часа и веднага се доставя на болниците. Докато те раздават обяда след 12:30 и понякога след 13:00 часа. За този период е напълно възможно супата да се развали при тях от неправилно съхранение, подчерта още Марио Николов.

Групата LSC кетъринг е най-голямата кухня в София с над 40 човека персонал. Базата се намира до летище София. Групата обслужва всекидневно около 20 обществени обекта в столицата и осигурява кетъринг за фирми, мероприятия, конференции, семинари, бизнес събития, лични празници, тържества, доставка на кетъринг оборудване и други услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари