Докога ще загиваме толкова нелепо

1
Общото състояние за пътна обстановка в България е делегирана на 11 институции
Общото състояние за пътна обстановка в България е делегирана на 11 институции

Всеки ден трябва да се задава въпроса защо и докога ще загиваме толкова нелепо 

Общото състояние за пътна обстановка в България е делегирана на 11 институции. Когато спрем да имитираме контрол, да имитираме пътна безопасност да имитираме качествено обучение на шофьорите - нещата ще се подобрят. Държавата липсва на пътя.

Това заяви пътният експерт Богдан Милчев в ефира на Нова телевизия по повод зверската катастрофа, при която бе убит Милен Цветков в София.

"Всички подобни инциденти предизвикват особен интерес. Трябва да се проследят, да се анализират и да се дава информация докрай на обществеността, за да не завърши с условна присъда. Трябва да се предприемат мерки сега и веднага, защото когато се отмени извънредното положение - ще попаднем в една пандемия от ПТП-та", смята още експертът.

Според адвоката Марин Марковски ограничаването на престъпленията не е възможно напълно, то е като грипа.

"Милен Цветков е един изключителен журналист и той е жертва на пътно убийство.

Трябва да се направи един обзор на всички причини и да се налагат наказания, които съответстват на жестокостта на престъплението. Санкцията се определя от съда и искам да поздравя колегите ви, които показаха свидетелите. Хората искат максимално наказание и съдът ще го отчете това. Пътниците в колата не могат да бъдат привлечени като обвиняеми. Полицията, следствието и прокуратурата няма да имат трудности, защото има едно момиче, което е било в колата, а след това е останало през цялото време на мястото на инцидента  ще разкаже какво се е случило. Трябва да имаме вяра в институциите. Категорично ще има осъдителна присъда и появилата се информация, че майката на шофьора прехвърля активи и пари - няма значение", каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари