Дойде ли краят на опашките на Дунав мост?

1
През седмицата станахме свидетели на километрични колони от камиони
През седмицата станахме свидетели на километрични колони от камиони Снимка: Кадър от bTV

През седмицата станахме свидетели на километрични опашки от тирове на "Дунав мост".

Заради войната в Украйна трафикът там се е увеличил многократно.

Днес опашки от камиони на пътя Русе - Силистра, в участъка между двете кръгови кръстовища, вече няма, предава bTV. Причината е спешната среща между местната власт и силовите структури вчера, наложена от жителите на Мартен, които заявиха, че ще излязат на протест, ако не бъдат взети мерки.

Една от първите спешни мерки бе именно да се въведе забрана за спиране в участъка, но и за паркиране. В момента те се отбиват много преди това, за да може да не затрудняват движението,

Местната власт е разговаряла с граничните власти в Румъния. Наложило се е да молят за по-бърза обработка на документите на тежкотоварни камиони при Гюргево. От турска страна са заявили, че тежкотоварният трафик значително се е увеличил заради прекъснатия фериботен транспорт, който страната е ползвала.

Около великденските празници не се очаква засилен трафик, но след това очакванията са за 20% увеличение на трафикът на тежкотоварни камиони след празниците. За тази цел се обмислят и буферни зони в съседни области. Стара Загора, Бяла и Велико Търново имат възможност да поемат част от тежкотоварния трафик, ако това се наложи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Пенчо
    Така окончателно изтласкахме опашните от Дунав мост извън пределите на града. Държавата да се оправя в нейния участък на главен път Русе-Силистра. Общината вече няма проблем. Е, да ме извиняват Мартен, Сандрово и онези от Тегра. Да се оправят с държавата, а ние с каквото можем ще им съдействаме.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари