Доброволци от Ценово гасиха „пожар“ с огнеборци от Бяла

1

Учението бе в базата на фирма „Буреалис“ в Долна Студена, която е включена в списъка на обекти с висок рисков потенциал

Базата на фирма „Буреалис“ в Долна Студена е включена в списъка на обекти с висок рисков потенциал. Тук се съхраняват и пакетират изкуствени азотни торове, които при запалване представляват сериозна опасност за здравето на хора и животни и за околната среда. По тази причина всяка година се провеждат съвместни учения между огнеборците от противопожарната служба в Бяла и членовете на доброволното формирование в Ценово. „Целта на занятието е да се затвърдят знанията и практическите умения при евентуално възникване на пожар. Съвместните тренировки допринасят за по-доброто взаимодействие между двата екипа. Отработват се детайли, които в критична ситуация ще се окажат от решаващо значение“, коментира командирът на доброволното формирование в Ценово Митко Макавеев.

За по-бързото овладяване на критичната ситуация беленските пожарникари викат на помощ и екип на доброволното формирование от Ценово. Огнеборците веднага осигуряват линия за локализиране и овладяване на запалването. Доброволците от Ценово получават задача да осигурят с противопожарен автомобил допълнително захранване с вода на основната пожарна. С умелите си действия огнеборците от двата екипа успяват да ограничат и потушат запалването в административната сграда. Учението бе наблюдавано от главен комисар Свилен Рачев - ръководител на противопожарната служба в Бяла, който задълбочено анализира действията на пожарникарите и доброволците.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари