До седмица приключва ремонтът на главния път Русе - Велико Търново

0
Работата по отсечката започна в средата на юни с фрезоване на настилката, а в петък започна цялостно преасфалтиране
Работата по отсечката започна в средата на юни с фрезоване на настилката, а в петък започна цялостно преасфалтиране

До седмица се очаква да приключат ремонтните дейности на главния път I-5 Русе – Велико Търново в участъка в село Поликраище

Работата по него се изпълнява със средства по текущ ремонт и поддържане, а фирмата изпълнител е “Пътни строежи – В. Търново”. Работата по отсечката започна в средата на юни с фрезоване на настилката, а в петък започна цялостно преасфалтиране. Използва се т.нар. набита фракция тип В 1, предвидена за много тежко натоварване. Районът на ремонтните дейности е обозначен със светофарна уредба и сигналисти.

“След полагане на настилката ще бъдат изградени четири повдигнати неравности преди и след пешеходните пътеки в границите на селото с оглед забавяне на скоростта на преминаващите превозни средства и повишаване на безопасността за движение”, уточни инж. Венцислав Ангелов, директор на Областно пътно управление – Велико Търново, цитиран от Янтра Днес.

Екипи на пътноподдържащата фирма работят и на главен път I-5 на 81-ви километър, където също се извършва изкърпване на настилката. Заедно с участъка в Поликраище ще бъдат ремонтирани около 100 000 кв.м.

Ремонтни дейности има и на път I-4 София – Варна. Приключва ремонтът и на пътя Михалци – Павликени. Работи се също и по обходния път на Бяла черква III-405, където ще бъдат обновени около 4000 кв.м от пътната настилка.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    1
    Ха дано, ама надали ...!?
    Щом АПИ кърпят тук-там шосето на главния път I-5 Русе – Велико Търново, значи, че ще правят магистралата, ама на Уткинден ...
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари