До края на деня дъждът ще премине в сняг

0
В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и в северозападните райони ще преминават в сняг
В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и в северозападните райони ще преминават в сняг

Днес максималните температури ще са между 7° и 12°. Облачността в цялата страна ще се увеличи, най-късно в югоизточните райони. Ще духа умерен североизточен вятър, с който ще прониква по-студен въздух

В Западна България ще има превалявания от дъжд, които вечерта по високите полета и в северозападните райони ще преминават в сняг, предава БНТ.

През следващото денонощие облачността ще се задържи значителна, ще бъде ветровито и с валежи от дъжд, в северозападните райони - от сняг. Минималните температури ще са между минус 2° и плюс 3°. Сутринта ще духа умерен, временно силен североизточен вятър, който след обяд ще се ориентира от северозапад и с него ще продължи да нахлува по-студен въздух.

Максималните температури ще са от едва 1° в Северозападна България до 11° в югоизточните райони от страната. Валежите ще продължат и почти навсякъде в Северна България и по високите полета на Западна България дъждът ще премине в сняг.

Там ще се образува и снежна покривка с дебелина на места до около 15-20 см. В Предбалкана и Лудогорието, както и по планинските проходи ще има виелици и условия са преспи и навявания.

Облачно, ветровито и с валежи ще бъде и в планините, като границата между дъжд и сняг ще е на около 1200 метра. Ще духа временно силен южен, след обяд северозападен вятър.

С понижението на температурите границата на снеговалежа ще се понижи. На много места по планинските проходи ще се образуват преспи и навявания.

Предупреждение за значителни валежи е обявено през следващото денонощие не само у нас и в други балкански страни в Румъния, Сърбия, Хърватия, както и в южните райони на Италия. Причината - средиземноморски циклон, който ще определя времето у нас и през следващите дни.

През нощта срещу четвъртък у нас ще продължи да вали сняг, само в равнинните части от Югоизточна България валежите ще са от дъжд. В четвъртък валежите ще спрат, а облачността ще намалее и в петък сутринта ще бъде много студено, но през деня ще започне затопляне, което ще продължи и през почивните дни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари