Днес на много места се очакват валежи

0
Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса
Максималните температури ще са между 25 и 30 градуса

Днес отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност.

На много места ще има краткотрайни валежи от дъжд, придружени с гръмотевици и временно усилване на вятъра. Това съобщи дежурният синоптик Мартин Славчев от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), предаде Агенция „Фокус“.

Ще има условия за градушкa.

Ще духа слаб до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 25° и 30°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. В след обедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на места с краткотрайни валежи от дъжд и гръмотевици. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 22-25°. Температура на морската вода е 16-20°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините преди обяд облачността ще е разкъсана. След обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури. Ще духа до умерен югозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра около 19°, на 2000 метра – около 11°.

Източник: Агенция "Фокус"
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, детето не ще да заспи.
Да му изпея ли песен?
- Първо опитай с добро!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари