Днес е Международният ден на щастието

3
Когато се усмихваш, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката
Когато се усмихваш, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката

Когато се усмихваш, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката

Освен че на 20 март отбелязваме Международния ден на Земята и пролетното равноденствие, на тази дата честваме и Деня на щастието. Затова усмихвайте се повече от всякога.

Щастието е състояние на духа. То ни е необходимо, за да ни поддържа живи. Не подминавайте щастието и точно днес покажете своята усмивка на света. Неслучайно има не една и две сентенции за щастие, съобщава Woman.bg. Ето някои от тях:

1. Само един човек може да ви направи щастливи и да промени живота ви. Вие самите.

2. Животът ви ще се подобри, само ако поемате малки рискове. Първият и най-трудният от тях е да бъдете честни със себе си.

3. Спрете да мислите колко сте притеснени и си спомнете колко сте благословени. Можеше да е много по-зле.

4. Не е въпросът какво ти се случва, а как реагираш на това, което ти се случва. Пребройте хубавите неща в живота си, докато другите изреждат нещастията си.

5. Огледайте се за позитивното в този момент. Дори да трябва да търсите дълго, то съществува.

6. Когато се усмихваш, в крайна сметка заживяваш живот, който си струва усмивката.

7. Запомнете, сравнението с другите е крадец на щастието. Можете да прекарате цял живот в грижи за това какво имат другите, но това няма да ви даде нищо.

8. Щастието идва по-лесно, когато се чувствате добре такива, каквито сте, без да имате нужда от нечие одобрение.

9. Дръжте се добре с хората по пътя нагоре, защото може да ги срещнете по пътя надолу.

10. Дайте пример. Дръжте се добре и с уважение към всеки, дори и с онези, които са груби с вас – не защото те са добри, а защото вие сте.

11. Добротата не трябва да се бърка със слабост, нито прошката с приемане. Въпросът е да знаеш, че обидата и негодуванието не са път към щастието.

12. Давайте колкото се може повече, но не позволявайте да бъдете използвани. Слушайте внимателно другите, но не губете собствения си глас.

13. Казвайте нещата, които има нужда да бъдат казани. Говорете своята истина. Няма нищо по-тъжно от това да пазите думите, които никога не сте имали смелостта да кажете.

14. Не можете да промените начина, по който хората се държат с вас, нито това, което говорят за вас. Това, което можете да промените, е начинът, по който реагирате, и хората, с които избирате да сте.

15. Не може да имате позитивен живот в компанията на негативни хора. Изследвайте нещата, които изтърпявате в дългосрочен план.

16. Това, което позволявате, ще продължи. Винаги е по-добре да прекарвате повече време сами, отколкото да позволявате на негативни хора и техните мнения да ви отклоняват от съдбата ви.

17. Когато другите се държат зле с вас, тръгнете си, усмихнете се и продължете да бъдете себе си. Не позволявайте нечия язвителност да промени човека, който сте.

18. Вашата ценност не намалява заради неспособността на някого да ви оцени. Загубата е тяхна, не ваша.

19. Едно от най-освобождаващите неща в живота е, че не сме длъжни да харесваме всички, нито всички са длъжни да ни харесват, и всичко това е ОК.

20. Когато някой каже, че сте се променили, това невинаги е нещо лошо. Понякога просто означава, че сте спрели да живеете по техните изисквания.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари