Днес е денят, Гешев, дори много е закъснял! Обратното броене започна

1
Бъди благодарен на днешните управляващи, че не действат по твой тертип, защото вече щеше да си в килия и на всеослушание да се тръби, че си най-големият престъпник и мафиот в държавата
Бъди благодарен на днешните управляващи, че не действат по твой тертип, защото вече щеше да си в килия и на всеослушание да се тръби, че си най-големият престъпник и мафиот в държавата

Днес не е денят да обсъждаме българска политика или кризисен PR. Важното събитие е процедурата за избор във ВКС”.

Това е коментарът на главния прокурор Иван Гешев по повод декларацията на коалиционните партньори в управлението с искане да подаде оставка незабавно. В Декларацията са изброени някои от действията на Гешев, които плачат за Наказателния кодекс.

Но днес не бил денят обаче…

Управляващото мнозинство поиска оставката на Гешев, той го нарече "кризисен пиар"

Гешев най-добре от всички знае какви ги е вършил. Дори милиционарската разновидност на съвест, която се е сгушила в него, знае, че има достатъчно основание за бъде разследван, да му се повдигнат обвинения и да бъде осъден, отбелязва Огнян Стефанов в коментар за FrogNews.

Той обаче е направил много повече от това. Под мотото, че се бори с корупцията, той легализира рекета, шантажа и репресиите срещу неудобните на режима „Борисов“. Превърна прокуратурата в инструмент за политически терор, подобно на Ленин и Първия декрет от януари 1918 г. за ликвидиране на инакомислещите.

Цацаров, а след това и Гешев деформираха институцията Прокуратура до степен да бъдат потъпкани ценности, но най-вече обвинението трябва да служи на обществото и всеки отделен гражданин чрез закона. От висша форма на държавността правото бе употребено по безпрецедентен начин в услуга на мафиотски интереси. Дори фашистът Мусолини е воювал срещу мафията в Италия, а тук властта стана част от мафията, или обратното – все едно.

Цацаров и Гешев извършиха и още нещо непростимо: съюзиха се с изпълнителната власт и олигарсите на управляващите в името на безпринципни действия и гонения. Те се срещаха с Борисов в неговия кабинет и си говориха на език, абсурден за институциите, които представляват. Това е институционален и морален разпад в името на лични интереси.

Станаха узупратори на властта и с поведението си влияят на деградацията на обществото. Това е непростим грях.

Гешев не трябва да бъде изчегъртван или да му се отмъщава за стотиците и хиляди почернени съдби, за несъстоятелните и умишлено съчинени обвинения, арести и преследване. С него и Цацаров трябва да се заемат КПКОНПИ, НАП и реформираната прокуратура.

Така че, Гешев Денят дойде, макар и много по-късно отколкото това трябваше да се случи.

Вече е все едно дали ще си тръгнеш доброволно или ще бъдеш отстранен след определени процедури. След Декларацията за твоята оставка ти представляваш прокуратурата формално, защото висшия законодателен орган те е определил като негоден да заемаш поста.

И знаеш ли, Гешев, след прочитането на декларацията в Народното събрание днес, ми се обадиха десетки познати, за да изразят удовлетворението и дори радостта си от очакваното ти разкарване от незаслужено заемания пост. Някои от тях са жертви на твоята садистична група за репресии, а други са обикновени хора, които отдавна припознават в твоя модел най-грозните черти на прокуратурата на Вишински. Всички тези хора са наясно, че трябва да има радикални реформи в съдебната система, но съзнават, че твоето и на Цацаров отстраняването, е крачка в правилната посока. И бъди благодарен на днешните управляващи, че не действат по твой тертип, защото вече щеше да си в килия и на всеослушание да се тръби, че си най-големият престъпник и мафиот в държавата. Не че това е далеч от истината, но можеше и да си по очи в центъра на София като онези две кметици, които ти наблюдаваше с перверзна усмивка…

Но както е казал Марк Аврелий: "Най-жестокото отмъщение е да не постъпваш като врага". Самата цивилизация, Гешев, е твой и на шайката ви смъртен враг.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари