Дмитрий Песков: Европейските граждани ще получат инсулти, когато видят сметките си за ток

2
Така говорителят на Кремъл коментира растящите цени на енергията
Така говорителят на Кремъл коментира растящите цени на енергията

По думите на говорителя на Кремъл западните политици са виновни за спирането на "Северен поток 1"

Говорителят на руския президент Дмитрий Песков обвини европейските политици за спирането на газопровода "Северен поток". Заявката бе дадена в интервю за предаването "Москва. Кремъл. Путин" по руския Първи канал, предаде News.bg

"Ако европейците взимат абсолютно абсурдно решение, с което отказват да обслужват своето оборудване, или по-скоро оборудването, което принадлежи на "Газпром", но което те са задължени по договор да обслужват - това не е по вина на "Газпром", а на политиците, които са взели решенията за санкциите." По думите на говорителя на Кремъл Дмитрий Песков западните политици са виновни за спирането на "Северен поток 1".

Според Песков, цитиран от "Интерфакс", европейците са задължени по договор да поддържат централата, която е собственост на руския енергиен гигант "Газпром". "А сега политиците се грижат "гражданите им да получават инсулти, когато видят сметките си за ток", каза Песков, визирайки бързо растящите цени на енергията.

"Сега, когато застудее, ситуацията ще се влоши още повече", добави говорителят на Кремъл.

Също така според говорителя на Путин, профилактики се провеждат по регламентирани срокове. В края на краищата "Газпром" в продължение на много десетилетия е изграждал репутацията си на надежден гарант на енергийната сигурност и на надежден доставчик. И ние сме убедени, че "Газпром" не е направил нито една стъпка, която да разклати тази репутация", каза Песков.

Припомняме, че само преди два дни Дмитрий Медведев предупреди, че няма да има руски газ в Европа, ако бъде наложен таван на цената му. Това засега не се обсъжда, макар че страните от Г7 се обявиха за таван на цените на руския петрол.

Единственият работещ двигател в Портовая бе спрян на 31 август за рутинна поддръжка, първоначално обявено за няколко дни. След спирането в сряда миналата седмица, от руска страна съобщиха, че при проверка е установено изтичане на нефт и "Ростехнадзор" е забранил по-нататъшната експлоатация на тръбопровода до отстраняване на "откритите груби нарушения". Което и означава, че природният газ е възможно изобщо и да не потече по тръбата.

Москва намали доставките по тръбопровода до 40% от капацитета през юни и до 20% през юли, обвинявайки проблеми с поддръжката и санкции, които според Русия пречат на връщането и инсталирането на оборудване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    До 1
    До 1: Зомбиран сте! Браво на Русия! Така се защитава позиция! А не като боклуците лгбтейци про100$$$$$$$$$ к!р0, @sen f@silef и всичката долна подобна сащническа измет, налазила българските партии, чиито представители са американски шпиони, рушащи България от 1990 година отвътре!
  • -2
    1
    песков новата ванга
    скоро ще си ядете газа и ще си го горите че няма кой да го купува....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари